İSTANBUL / ZEYTİNBURNU - Ziya Gökalp İlkokulu

Ziya Gökalp İlkokulu

Gökalp Mah. 46. Sokak No.30 Zeytinburnu / İSTANBUL
Vizyon
Mükemmel bir dünya için, kendini ve toplumu sürekli geliştiren mutlu ve özgür bireyler yetiştirmek için Ziya Gökalp İlkokulu’nu, okul paylaşanlarının güç birliği ile ilçemizin ve ilimizin öncelikli tercih edilen, ülkemizin en iyi orta öğretim kurumlarına her yıl artan sayıda öğrenci yerleştiren, sportif, sosyal ve kültürel etkinliklerle adından söz ettiren, Avrupa Birliği normlarına eşdeğer eğitim veren en güçlü eğitim kurumu haline getirmektir. Hümanizmin ve profesyonelliğin evrensel olarak kabul edilmiş değerlerine katkıda bulunarak eleştirel düşünce, problem çözme, liderlik ve entelektüel, ahlaki, estetik yeteneklere sahip öğrenciler yetiştirmek, Comenius Programı ve diğer projeler dahilindeki öğrenci ve öğretmen değişimini artırarak bu konuda uluslararası farkındalık yaratmaya çalışmak, daha fazla öğrenci merkezli bir yaklaşım gerçekleştirerek gelecekteki ihtiyaçlar için dinamik bir öğrenme süreci yaratmaktır.
Misyon
Ziya Gökalp İlkokulu’nun üstün fertlerinin çağdaş eğitim öğretim yöntemleriyle yüksek derecede özgüven sahibi, sevgi, saygı güven duygularını taşıyan bireyler olmasını sağlamak, Atatürkçü düşünce sistemini davranış haline getirmiş, Atatürk’ün reformlarına, demokratik ve laik değerlere bağlı, yasal haklara saygı ve güven duyan, ayrımcılık yapmayan, değişimin dinamiklerine açık, sosyal problemlere karşı duyarlılık gösterirken eleştirel ve bilimsel düşünceye adapte olabilen, çağdaş, demokratik lider özelliklerine sahip, okuduğu okula bağlılık duygusu gelişmiş, ve laik öğrenciler yetiştirmektir. Bu çerçeveden hareket ile biz, öğrencilerimizin öğrenmelerini sağlamak; onların bilgili, yetenekli ve kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerine zemin hazırlamak ve onlara 21. yüzyılın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazandırmak için varız.
Derslik :24<
Öğretim Şekli :İkili
Sabahçı devre 07:30 - 12:25 / Öğlenci devre 12:35 - 17:30
Doğalgaz Kalorifer
ADSL (8 Mbit)
Pansiyon Bilgileri
Ulaşım
93 ZEYTİNBURNU-EMİNÖNÜ hattı, 93C ZEYTİNBURNU - BEYAZIT hattı, 93M ZEYTİNBURNU - MECİDİYEKÖY hattı, 93T ZEYTİNBURNU-TAKSİM hattı Otobüsleri ile 58.Bulvarda "Zeytinburnu Çarşısı" durağında inilerek 58. Bulvar Caddesi´nden 230 metre yürünür. Metrobüs ve Tramvay ile "Zeytinburnu" durağında inilerek otobüs yada minibüs ile devam edilir.Emniyet durağında inildiğinde okulumuza ulaşılır. Sahil yolundan Beş Kardeşler durağında inildiğinde okulumuz yürüme mesafesindedir.
Yerleşim Yeri
İlçe Kaymakamlık binasına 350 metre uzaklıktadır. İlçe Emniyet Müdürlüğü´ne uzaklık 250 metredir. 58. Bulvar caddesine uzaklık 230 metredir.
İl merkezine 9 km, İlçe Merkezine 350 metre uzaklıktadır.
Taban-Tavan Puan Bilgileri
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu